Nyári Illóolajok – Top 6 Illóolaj Nyárra

Nyári-Illóolajok-Top-6-Illóolaj-Nyárra
Összeszedtünk 6 darab igen hasznos nyári illóolajat a rovarok ellen, a leégett bőr hűtésére, hogy igazán ne kelljen attól tartani, hogy bármi is elronthatja nyarat.
Nyári Illóolajok
TOP 6 Nyári illóolaj
Nyári Illóolajok
TOP 6 Nyári illóolaj
Nyári Illóolajok
TOP 6 Nyári illóolaj

Végre itt nyár! Végre többet járhatunk a szabadba, irány a vízpart, irány az élmények.

A nyárral együtt természetesen elszabadulnak a szúnyogok is, a túrázás és egy köves tengerpart kisebb sérüléseket is okozhat, a parton alvásból egy kellemetlen leégés is összejöhet, a rovarcsípésekről nem is beszélve. Ezért gondoltuk, hogy összeszedünk 6 darab igen hasznos nyári illóolajat, hogy igazán ne kelljen attól tartani, hogy bármi is elronthatja nyarat.

Néhány csepp teafa illóolajjal egyszerűen fertőtleníthetünk kisebb sebeket, hiszen ez az illóolaj kiváló baktérium-, vírus- és gombaölő hatással bír.
Nem irritálja a bőrt, és kisgyerekeknél is könnyedén alkalmazható, mivel nem csíp, és nem okoz fájdalmat, ezért tökéletes választás sebkezelésre, kisebb horzsolások fertőtlenítésére. Ha a talpra, a csuklóra vagy tarkóra pár cseppet felviszünk, hűsítő hatásának köszönhetően átvészelhetőek a nagyobb melegek és melegfrontok.

A két illóolaj együttes párologtatásával megköthetjük a port és egyéb szennyeződéseket a levegőben, az eukaliptusz a kiemelkedő vírusölő hatásának köszönhetően tökéletes a levegő fertőtlenítésre. Inhalálva enyhíthetjük az asztma, az allergia tüneteit és felszabadíthatjuk a légutakat. Hasonlóan a teafa illóolajhoz, hűsítő hatásuk segíthet túlélni a nyári kánikulát. 1 csepp eukaliptusz illóolajat tegyünk a herpeszre, és ismételjük naponta 5 alkalommal.

Ha van rá lehetőség, érdemes az eukaliptuszt a teafa illóolajával egy-egy arányban vegyíteni, mivel a két illóolaj kiegészíti és erősíti egymás hatását.

Kisebb napégésre permetezzünk levendula aromavizet, többször ismételve a kezelést, amely kiegészíthető egy hámosító, hűsítő hatású olajkeverék használatával is.

3 ml levendula illóolajat tegyünk egy 20 ml-es üvegbe, majd töltsük meg az üveget körömvirágolajjal, és az így keletkezett levendulapermettel nedvesítsük be a bőrt megégett terület nagyságától függően, szükség szerinti mennyiségben simítsuk fel. Ismételjük naponta 3 alkalommal.

Ha háztartási balesetből származó kisebb területet érintő égésről van szó, a levendula illóolajat tisztán, hígítás nélkül is alkalmazhatjuk, hűsítő és fájdalomcsillapító hatása gyors és hatékony segítséget nyújt.

Rovarcsípésekre a levendula illóolaj a tökéletes segítség. Többször ismételve hígítatlanul csepegtessük a csípés helyére, és a fájdalom, viszketés és gyulladás csillapodni fog. A csípést követően minél hamarabb kezdjük el a kezelést, annál gyorsabb javulást várhatunk.

Lázcsillapítás céljából a pulzuspontokra (csukló és boka) tegyünk egy-egy csepp levendula illóolajat, és ismételjük meg legfeljebb napi 4 alkalommal.

A szeretnél hűsölni egy kicsit? Készíts levendula, teafa és eukaliptusz keverékéből vizes permetet, mivel ezek az illóolajok hűsítő hatásúak és megnyugtatják bőrödet. 10-10 csepp illóolajat adj 100 ml vízhez, és már kész is a permeted. Olyan érzés lesz mint egy hűsítő óceán felől érkező fuvallat.

A napnyugtakor éledő szúnyogok ellen, cseppents 100 ml vízbe 10-20 csepp litsea cubeba illóolajat, és szórófejes flakonba öntve már permetezhetsz vagy párologtathatsz is vele. Ha a ruhádra vagy az ágyneműdre permetezed, a szúnyogok garantáltan messziről elkerülnek.

Ha már bekövetkezett a baj rovarcsípésre nagyon hasznos a citromfű illóolaj, levendula, vagy teafa illóolajjal kiegészítve. A citromfű gyulladáscsökkentő hatása miatt nagyon hatékony méh és darázscsípés esetén is.

100% Tisztaságú 6 Darabos Aromaterápiás Nyári Illóolaj Csomag

A Csomagban megtalálható illóolajok:

Komment szekció
Kosár

Legfrissebb Cikkeink

Kövess Minket

14 darabos illóolaj csomag

#EGYÜTT JOBBAN MEGÉRI

Scentimeter Aromaterápia

V.I.P. Klub

10% Kedvezmény Első Vásárlásodból

További

Hírek, cikkek