14 Tipp a Borsmenta Illóolaj Alkalmazására

14 Tipp a Borsmenta Illóolaj Alkalmazására
Könnyen alkalmazható tanácsok, trükkök, hogy a lehető leghatékonyabban használd a borsmenta illóolaj jótékony hatásait.
A borsmenta

mint csodaszer

A borsmenta

mint csodaszer

A borsmenta

mint csodaszer

Számos illóolajunk közül a borsmenta az egyik legsokoldalúbb illóolaj, mivel kevés olyan egészségügyi probléma van, amire ne jelentene megoldást.

A borsmenta az egyik legrégebbi európai gyógynövény, már az ősi Kínában, Görögországban és Egyiptomban is előszeretettel alkalmazták. Az illóolajat a növény leveléből gőzöléses desztillálással állítják elő. Legfontosabb hatóanyagai a mentol és menton. a legtöbb jótékony hatása ezekhez köthető,

14 Tipp

a borsmenta Illóolaj Használatára

14 Tipp

a borsmenta Illóolaj Használatára

14 Tipp

a borsmenta Illóolaj Használatára

arctisztító

borsmenta illóolajból

A zsíros bőr, az eltömődött pórusok legnagyobb ellensége az illóolajos gőzölés, ami nem csak a bőrt hanem a tüdőt is tisztítja, sőt influenza járvány idején elpusztítja a kórokozókat.

A borsmenta illóolaj és levendula illóolaj tökéletes pattanás elleni ecsetelőnek, megóvja a bőrt a felülfertőzéstől, segít a faggyútermelés szabályozásában

Tisztítsd meg az arcodat minden sminktől és szennyeződéstől, majd a felforralt vizet töltsd egy tálba, majd tedd egy stabil asztalra, vagy székre és hagyd kicsit hűlni. 

Amint már el tudod viselni a hőmérsékletet, csepegtesd bele az illóolajokat, hajolj fölé és boríts egy törölközőt, vagy plédet a fejedre, hogy bent tartsd a gőzt.

A kezelést 10-15 percig vagy a vízkihűléséig érdemes folytatni. Ezt követően jöhet mély tisztítás, vagy a hidratálás a bőrtípusodnak megfelelően, ám a nyomkodást inkább hagyd kozmetikusra.

Végül langyos, vagy hűvös vízzel öblítsd át a bőrödet, hogy összehúzd a pórusokat.
A gőzölést hetente egyszer megismételheted.

Borsmenta Illóolaj

Összetétele

Terpének főleg metil-acetát(50-70%), mentol-észter(5-20%), menton(7-25%) és mentofurán(2,5-5%) melett jazmon, cineol, piperidon, fellandrén, neomentol, izomenton, mentofurán, limonén, pulegon α- és β-pinén, β-kariofillén és germakren.

Metil-acetát
60%
Menton
16%
Mentol-észter
15%
Mentofurán
4%
Komment szekció
Kosár

Legfrissebb Cikkeink

Kövess Minket

14 darabos illóolaj csomag

#EGYÜTT JOBBAN MEGÉRI

Scentimeter Aromaterápia

V.I.P. Klub

10% Kedvezmény Első Vásárlásodból

További

Hírek, cikkek